Külső műveletek

A külső művelet egy olyan saját fejlesztéső kód, amit a SalesAutopilot listára feliratkozáskor meghív az általunk átadott paraméterekkel.
Ilyen pl. az előre leprogramozott MemberMouse művelet tipus, ami a tagsági rendszernek adja át a feliratkozott adatait.

Használhatjuk tagsági rendszernél

Számtalan dologra felhasználhatjuk ezt az eszközt, ha más tagsági rendszer üzemel a weboldalon, ahhoz is fejleszthető egy interface ami ott létrehozza az emberünket, és azonnal küld is neki levelet a belépési adataival. Össze lehet kötni CRM-el, webshop-al, cimkenyomtatóval, akár az is megoldható, hogy amikor egyik listára feliratkozik az ügyfél, akkor az adatait összevetjük másik listával, és onnét levesszük.

Külső művelet webáruháznál

Webáruház esetén az is hasznos megoldás, ha a vásárlás után rákeresünk a listában hogy van-e az illetőnek függőben lévő rendelése, és ha van olyan ami még nem lett postázva, akkor összevonja ezeket, és egy rendelést csinál belőlük, vagy legalábbis összeköti hogy egybe legyenek dobozolva.

Kreativ egyéni megoldások

Volt egy szlovák ügyfelem aki azt kérte hogy a feliratkozás visszaigazoló levélben megfelelően tudja megszólítani az ügyfelet. Ebben a nyelvben a keresztnévnek egy másik alakját használják a megszólításra, és ez nevenként változik. Tehát kaptam tőle egy 2000 soros név adatbázist, ezt szövegesen elmentettem a kód mellé, ezt FTP-vel bármikor tudja bővíteni a későbbiekben is (igen, ott több mint kétezer keresztnév használatos). Az elkészített művelet a beállítás után megkereste a keresztnévhez a megszólítást, majd API kapcsolaton keresztül azt visszaírta a listába a frissen feliratkozott taghoz, majd ezután került kiküldésre az üdvözlő levél a megszólítással.

Dátum konverzió külső művelettel

A külső művelet következő felhasználási módja a dátum konverzió. A szeminárium dátumok szövegesen kerültek be az űrlapra, pl. “2013. április 12. péntek Szeged”, de szükséges lett hogy ez dátumként, dátum tipusú mezőbe is bekerüljön szegmentálás miatt. Egy külső művelettel megoldható a szöveges dátum átalakítása, és mentése az adott jelentkezéshez.